ТЕЛЬНЮК: Rehearsal

ТЕЛЬНЮК: Rehearsal

«Термін «rehearsal» словники віддають, як «репетиція» - але в даному випадку йдеться про спеціальне його значення: відеозапис студійного «генерального прогону» -  на який музиканти, зазвичай, запрошують своїх друзів-приятелів. З одного боку, це створює свого роду інтимну атмосферу (і додає хвилювання), з іншого - допомагає краще сконцентруватися, бо відбувається, за великим рахунком, камерний концерт для найближчих людей. На Заході подібний формат є доволі поширеним, але в Україні жодного такого запису ще не видавалося. Дотепер.

Цим почином «ТЕЛЬНЮК: Сестри» завершили роботу з проектом «Жовта кульбаба». Остання крапка, перший подих вітру - насіння полетіло в світ.. Чесно кажучи, чув ці пісні десятки, коли не сотні разів - але, виявляється, це не має значення. Тепер знову проживаю їх так.. глибоко і ясно, наче немає прозорого скла. Немає відстані між піснею й душею, немає сил не тамувати подих, нехай триває - воно пестить і пече - але нехай тече; в твоїх долонях немає місця для порожніх слів, немає хисту їсти напівправду, відтак минає все, окрім шляхів, доки несеш сіль радості..

Зрештою, оприявнення музики - це завжди магія. Здавалося б, ця магія має зникнути від надто уважного погляду - але ні. Навпаки, вона стає ще більш відчутною, майже зримою. Можливо, справа в тому, що зблизька бачиш жести, міміку, блиск очей, несвідомі рухи тіла - усмішку одного, зосередження другого, ставний спокій третього. А ще тут, як ніколи близько, можна бачити, як Галя народжує, і як Леся злітає.. І якоїсь миті вже знаєш: Все добре. Назавжди..

Антон Йожик Лейба

22 січня 2010 року відбулася прем’єра музичного фільму «ТЕЛЬНЮК: Rehearsal». Режисер: Алік Усік





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com