Agnus Dei

Agnus Dei

Вельмишановні сестри Тельнюк!

Українська греко-католицька церква...

Пишу цього листа із приємністю і теплом у серці, щоб висловити своє зачудування вашою творчістю та уділити вам архипастирське благословення на подальшу працю - несення Слова Божого через проєкт «Agnus Dei».

Від нашої останньої зустрічі - 27 березня цього року, минуло вже пів року, а я досі добре пам'ятаю ваш чудовий виступ у Національній опері України, коли ви представили нову програму «Agnus Dei» у рамках нагородження нашою Церквою військових капеланів, які стали лауреатами міжнародної Відзнаки блаженного Омеляна Ковча. Вам і всім, хто долучився до створення цієї програми, велика подяка!

Через талант, яким обдарував вас Господь Бог, ви показали нам велич і красу нашого Творця. Нехай він благословить вас у несенні Його імені через проєкт «Agnus Dei». А як завдаток цього, уділяю вам своє архипастерське благословення.

Благословення Господнє на вас!

† Святослав 

 

27 березня у Національній опері України «ТЕЛЬНЮК: Сестри» представили нову програму «Agnus Dei» [Божий агнець] за участю Національного президентського оркестру [диригент - Василь Василенко], у рамках нагородження військових капеланів, лауреатів міжнародної відзнаки імені отця Омеляна Ковча за видатний гуманітарний внесок. 

Ті, хто слідкують за Галі Тельнюк та Лесі Тельнюк, знають, що у своїй творчості сестри звертаються лише до високої поезії, і цілком природньо, що вона привела їх до віршів християнської тематики. 

До програми «Agnus Dei» [Божий агнець] увійшли композиції на вірші поетів різних часів та різної конфесійної приналежності. 
Це і Тарас Шевченко, з його геніальними трактуваннями-переспівами старозавітних текстів, це і ще зовсім молодий греко-католик Богдан-Ігор Антонич, з його щирими, чистими, юними емоціями, і надзвичайно глибока і тонка, у спілкуванні з Богом, поезія Кароля Войтили, якого ми більше знаємо як Папу римського Івана Павла ІІ.

слова: Богдан-Ігор Антонич, Кароль Войтила [Іван Павло II], Тарас Шевченко, Пауль Целан, Галя Тельнюк
музика: Леся Тельнюк
аранжування: Олексій Баженов

запис, зведення та мастеринг: Костянтин Костенко, студія звукозапису «Комора»
директор проекту: Назар Стригун
продюсер: Олег Репецький

 

24 серпня 2019 року програму «Agnus Dei» було представлено у рамках фестивалю високого мистецтва «Bouquet Kyiv Stage», що проходив на території Національного заповідника Софія Київська у супроводі Національного президентського оркестру [диригент - Василь Василенко] 
http://telnyuk.info/poster.php?id=744

 

4 листопада 2019 року програму «Agnus Dei» було представлено у Львівській національній опері. Показ було присвячено 30-літтю виходу з підпілля УГКЦ та блаженному священномученику Омеляну (Ковчу).
Концерт відбувся за участі оркестру та хору Заслуженої академічної капели «Трембіта»  [диригент - Василь Василенко] 
http://telnyuk.info/poster.php?id=755





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com