Музичні зустрічі “Сестер Тельнюк”
15.11.2011

Музичні зустрічі “Сестер Тельнюк”

На вихідних вокальний дует представив львів’янам нову музичну програму – пісні на слова Оксани Забужко

“Ми, так би мовити, кріпнемо, набираємось сили, бо це ще не остаточна версія концертної програми”, – так про нову добірку своїх пісень сказали сестри Тельнюк. Підтвердженням цього є те, що нова музична програма наразі має лише робочу назву, а остаточний варіант з’явиться лише після Нового року, коли сестри виступатимуть уже по всій Україні.

Музичні зустрічі “Сестер Тельнюк”Концерти, що відбулися на вихідних у театрі ім. М. Заньковецької, були своєрідними зустрічами для своїх. “Це попередня презентація для тих, кого ми вважаємо своїми й для тих, хто своїми вважає нас. З такими людьми у нас спільна група крові”, – сказала Галина Тельнюк. Майже всі пісні, що прозвучали впродовж виступу, були на слова відомої української письменниці Оксани Забужко. Лише три композиції написані самими сестрами. І, як завше, музику до пісень написала Леся Тельнюк.

“Оксана Забужко – геніальна жінка, письменниця. Її вірші для нас –наче маленькі фільми. Коли ми їх читаємо, то сприймаємо, як історії про себе. Мабуть з кожним колись траплялося щось подібне. Особливо це стосується жінок”, – наголосили співачки. Галина Тельнюк коментувала майже кожну пісню, розповідала про її особливість, чим вона є близькою для них. Так, пісня “Туман” була написана звичайнісінького липневого ранку, коли Київ накрив густий туман. А ще немало співали про кохання – щасливе й не дуже.

Знаковою для “Сестер Тельнюк” є композиція “Жінка з цитринами”. “Це жінка зі своїми спогадами, з драматичним внутрішнім світом. Вона перебирає плоди, наче спомини. Коли ми переспівуємо цей вірш, то уявляємо, що цитрини – свого роду молитви, які переживає у собі жінка”, – каже Галина Тельнюк.

Львівська публіка вкотре засвідчила свою любов і шану до цього чудового вокального дуету – шквалом оплесків, вигуками “браво” та оберемками квітів.

№128 (1160), вівторок, 15 листопада 2011





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com