GAZETA.UA: ..здивували магнетизмом голосів
25.01.2013

GAZETA.UA: ..здивували магнетизмом голосів

У київському театрі «Сузір'я» дует сестер Галини і Лесі Тельнюк представив півторагодинну програму «Дорога зі скла»: пісні на вірші Оксани Забужко і музику Лесі Тельнюк.
Квитки на концерт розкупили за тиждень, хоча виступали сестри в доволі камерному залі - на 70 місць. Їм аплодували стоячи.

GAZETA.UA: ..здивували магнетизмом голосівЛілія Чемоданова, 24 роки, скрипалька, ділитсья враженнями: «Запізнилася на концерт на 45 хвилин. Але не шкодую, що все-одно встигла на другу половину концерту. Коли вийшла із зали, було таке змішане враження - не зрозуміло, чи то хочеться плакати, чи то сміятись! Запам'ятались пісні «Дорога зі скла» про туман... Найгеніальніші, як на мене, фрази, які прозвучали і запали у душу: «Намалюй жінку, яка не чекає дзвінка», «Руки, у перстнях, наче у виразках, об які так легко поранитись». Сподобалась також об'єднуюча пісня - «Не чіпай моїх кіл». Весь концерт пройшов на одному диханні. Чудове тріо музичного супроводу перевершило славнозвісну «Апокаліптику». Сестер Тельнюк чула вперше! Вважаю, що поєднання їхніх голосів - ідеальне: бархатистий низький жіночий, та світлий і ніжний високий».

Канадієць Ендрю Броді теж почув сестер вперше. Він дивився концерт з першого ряду. Каже, що мав особливу змогу оцінити музику: його не відволікав текст пісень, адже української Ендрю ще не знає: «Гадаю, мав унікальну нагоду насолодитися просто співом. Я насолоджувався, тому що співачки знають, як поєднати відмінності своїх голосів так, щоб в результаті отримати дуже хороший звук. Пісні, хоча я не розумію тексти, тонко написані з музичної точки зору. Камерна сцена і близькість до глядача навіяли мені інтимну атмосферу - так дійсно найкраще сприймати ці пісні - вони теплі. А я ще думаю, що рішення з трьома віолончелями блискуче. Вони чудово поєднуються з двома жіночими голосами. Я насолоджувався. Тепле, професійне, інтимне і справжнє виконання».

Студентка 23-річна Каріна Дорошенко каже, що її вразила гармонія протиріч.
«Прозорість і холодність, крихкість і твердість, поєднання непоєднуваного і в тому вся сила дуету. Дві вольові,але такі щемливо романтичні жінки здатні посилати неймовірну енергетику оточуючим. Леся та Галина відчувають кожен рядок, кожен вірш по-своєму, у той же час доповнюючи одна одну так, що в залі утворюється ледь не містична атмосфера. Сестри такі різні, однак протилежності і мають здатність притягуватись. Магнетизм голосів і звуків, що лунають зі сцени, не вичерпуються впродовж усього виступу. На одному подиху слухала їх».

 

Фото: Євген Колесник
 





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com