GAZETA.UA: cестри готують страви за рецептами Павича
02.03.2013

GAZETA.UA: cестри готують страви за рецептами Павича

Сестри Леся і Галя Тельнюк люблять "зчитувати" рецепти кулінарних страв зі сторінок художніх творів.

"В принципі я думаю, що якби ми з Лесею взялися за книжечку по кулінарії, то Юля Висоцька курила би бамбук, - зізналася Галина Телюнюк. - Тому що з кожної країни ми привозимо свої кулінарні таємниці. Як воно повинно бути побудовано. У Лесі смаки взагалі феноменально розвинені. Кулінарні страви для неї - це як Ван Гог, Ренуар і Сезан".

Найбільше сестри вправляються у приготуванні суші. Кажуть, знають більше 12 їх видів.

"У приготуванні суші ми поднаторєлі дуже серйозно, знаємо різні варіації, які японського походження, які нью-йоркські, які каліфорнійські. Цим займаємося професійно на сімейному рівні, щоб себе, любимих, побалувати. Там справа в правильних складових, правильній формі і величині. 

Леся і Галя Тельнюк люблять "зчитувати" рецепти кулінарних страв зі сторінок художніх творів

Раз для друзів з Канади ми зробили 6 видів суші. Не додали були ще три види — не зробили з білої риби, з кальмарів і з креветок".

У творах Мілорада Павича Галина віднайшла смачний сербський рецепт квасолі.

"Леся майстер м'ясних і рибних справ, я люблю квасолеві експерименти робити. У Павича я злизала шикарний квасолевий сюжет. Всі читали Павича, а вичитала тільки я. Чисто сербський їхній рецепт: у чорниму чаї замочується квасоля з м'ятою, додається мед, потім копченості різні з реберцями. Пережили ми і Ніро Вульфа з Лесею. Перепробували ми всі Фріцові булочки".

Леся Тельнюк вважає, що смакоту можна приготувати із найпростіших складників: "Люблю прості страви, з якими не треба довго морочитися. Якщо є якісний шматок м'яса, трошки полити його вином, туди оливкову олію, якихось дати спецій, цибульки, і воно саме себе приготує так, що пальчики оближеш. А я вже тут навіть ні при чому".

Фото: Сергій Старостенко





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com