YT: від тебе до мене
13.06.2017

YT: від тебе до мене

Музичний проект «ТЕЛЬНЮК: Сестри» презентує свою нову щемливу композицію «Від тебе до мене», в основу якої покладено вірші, на жаль, не достатньо відомої широким масам, української поетеси Атени Пашко, дружини публіциста та політика, основоположника «Народного Руху України» В’ячеслава Чорновола. Використані у композиції рядки письменниця писала у присвяті своєму чоловікові, який на той час перебував в одному з Мордовських таборів суворого режиму. Трохи пізніше вірш «Від тебе до мене» увійшов до поетичної збірки «На перехрестях», виданої в німецькому Мюнхені у 1989 році. А вже сьогодні, у 2017 році, рядки Атени Пашко поклала на музику одна з сестер Тельнюк - Леся.

Додамо, що сестри обрали цей твір не випадково, адже фактично наразі всіх нас оточує та сама війна, щоправда трохи в іншому вигляді та масштабах – саме таку думку висловила відома поетеса-сучасниця, подруга сестер Тельнюк, Оксана Забужко. До речі, ознайомитися з поза-попередньою роботою сестер на вірші пані Забужко, ви також можете на нашому ресурсі. Те саме стосується і попередньої роботи проекту на слова Сергія Жадана.

У якості примітки зазначимо, що Атена Пашко була вихованою у дусі патріотизму, чи не з самого дитинства перебувала під ретельним наглядом КДБ за передачі воїнам УПА, неодноразово зазнавала утисків, пережила численні обшуки, ув’язнення, її твори були забороненими до друку. Після знайомства з В’ячеславом Чорноволом вона стала ще активнішою діячкою патріотичного руху. З 1991 року була обраною почесною головою Союзу Українок.

Повертаючись безпосередньо до нашої музичної новинки «Від тебе до мене», відмітимо, що у якості супроводу до пісні долучено змонтований Валерієм Пузиком відеокліп. У ньому використано кадри зйомок бійців ЗСУ і відео вибухів на Донбасі, отримане за допомогою радіолокаційної станції ISKRA.

notatky.com.ua

Музика: Леся Тельнюк 
Текст: Атена Пашко

Задум та монтаж: Валерій Пузік 
Відео: Валерій Пузік, Богдан Дацюк, ISKRA, зйомка бійців ЗСУ
Окрема подяка: ВТУ [Військове телебачення України

Запис, зведення та мастерінг звуку: Студія звукозапису «Комора» 
Звукорежисер та саунпродюсер: Костянтин Костенко 
Аранжування: Роман Суржа
Директор проекту: Назар Стригун 
Продюсер: Олег Репецький

Атена Пашко

Від тебе до мене сонце заходить...
Край неба - кривавий шрам.
Крайнебо - прощальний спів.
Колючим вітрам
На останню сповідь
Сопілку хтось залишив.
Сопілку для нас залишив...
Від тебе до мене
У снігах тунелі...
Полярні ночі в чадрі.
Полярний пташиний ляк.
У тих роздоріжжях
На моїй паралелі
Наш дім як далекий маяк.
Тобі через пітьми - маяк. 





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com