КИЇВ: мистецтво толерантності
30.06.2014

КИЇВ: мистецтво толерантності

Фестиваль розпочнеться просто неба на території Національного заповідника «Софія Київська» 30 червня о 19:00.
Вхід на територію заповідника - 5 грн.
Під час фестивалю буде здійснюватися збір коштів на потреби вимушених переселенців.

Марія Бурмака представить новий альбом «Тінь по воді»
Альбом «Тінь по воді» - це місяці, дні і години мого життя. Я не записувала альбом, я просто жила. Любила, розставалась, страждала, боролась за правду, сумнівалась, залишалась вірною собі, помилялась. Зустрічала нових людей, провожала із вдячністю кожен день і з надією зустрічала новий..І писала пісні про це. Тому і пісні виходили різні. Про любов і пристрасть, про жагу до життя, про боротьбу за свободу. І останній рік, на жаль, про війну. Ми пережили зиму, переживаємо весну разом, ми не знаємо що буде попереду. І остання пісня альбому, яка дала йому назву -якраз про це. «Тінь по воді» - відлуння зими. Тінь по воді, мов серед війни. Тінь по воді і тільки із ним. Світло мені, спокійно мені". Кожна пісня - це історія, яку пережила я, а ті, хто слухатимуть -впізнавативуть себе в цій музиці. Я вдячна всім музикантам хто разом зі мною іде цим шляхом, я щаслива, що ви є в моєму житті». 

Сестри Тельнюк з програмою «Дорога зі скла»
Про них говорять: «ковток свiжого повітря», «лiки вiд розпачу», «мiстерiя слова й музики», «музика великого міста», «альтернатива для дорослих» та «вишукана музика для розумних людей».
В арсеналі «Сестер Тельнюк» безліч стилів, жанрів і звучань. Філософські балади та романси, фольк-рокові композиції та ескізи, акапелла та пісні з елементами медитативної мело-декламації, модерну та неокласики, джаз- та арт-року. У їхніх руках насправді багата палітра, що дозволяє експериментувати в усіх можливих музичних напрямках та створювати власні.
Галя та Леся Тельнюк використовують тільки справжню поезію і виступають винятково «наживо», дотримуючись найвищих фахових вимог. У їхньому репертуарі пісні на вірші Лесі Українки, Богдана-Ігоря Антонича, Станіслава Тельнюка, Василя Стуса, Ліни Костенко, Оксани Забужко та інших.

Музика проекту «Mark Eliyahu & Marinita» – поєднання віртуозності і краси. Це витончений букет культур різних народів: євреїв, азербайджанців, ромів, американців, українців, в якому кожна квіточка унікальна, а цілий букет є витвором мистецтва! Проект поєднав музикантів, що творять на перетині джазу та world-music з України, Ізраїлю, Польщі та Азербайджану:
Marinita (Марина Захарова) – українська співачка, піаністка та композитор, що створила свій власний неповторний стиль, у якому органічно поєднуються різноманітні фольклорні традиції із джазовою та академічною музикою.
Mark Eliyahu – зірка ізраїльської сцени, композитор, аранжувальник, музичний продюсер і відомий виконавець на кяманчі й багламі, переможець престижних премій: «Ofir’s award» та Єрусалимського фестивалю.
Dima Gorelik – відомий ізраїльський гітарист, який зараз живе у Варшаві. Багато років грав разом з Мариною і Орханом в проекті «Anno Domini». Учасник багатьох міжнародних проектів, зокрема, з Vladiswar Nadishana і Maria Pomianowska.
Орхан Агабейлі – перкусист, барабанщик, засновник власної школи перкусії, учасник багатьох українських і міжнародних проектів.

Проект «Мистецтво толерантності» - це важливий напрямок діяльності Харківської правозахисної групи. Він включає в себе як дослідження проблеми нетерпимості в Україні щодо різних вразливих груп (моніторинг злочинів на ґрунті ненависті, боротьбу з дискримінацією, захист її жертв), так і проведення музичних фестивалів та концертів «Мистецтво толерантності». У цих заходах беруть участь різноманітні етнічні та джазові музиканти і колективи, стиль яких можна охарактеризувати, як Global music. До участі запрошуються справжні майстри мультикультуралізму. Акції проекту вже неодноразово відбувалися і в Україні, і за кордоном.

Проект «Мистецтво толерантності» відбувається за підтримки Шведської Міжнародної Агенції з Міжнародного Розвитку «SIDA». 

подія у facebook





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com