ОДЕСА: жива книга
06.04.2015

ОДЕСА: жива книга

16 березня письменниця Оксана Забужко і гурт «ТЕЛЬНЮК: Сестри» презентують в Одеській обласній філармонії літературно-музичний проект «Жива книга». Цього вечора одесити познайомляться з антологією видавництва «Комора» «Літопис самовидців» та піснями спротиву сестер Тельнюк.

Авторами видання «Літопис самовидців. Дев’ять місяців українського спротиву», яку видавництво «Комора» презентувало восени 2014 року, є реальні свідки й учасники найдраматичніших подій у новітній історії України від листопада 2013-го до літа 2014 року. За матеріалами українського сегмента інтернету книжка у хронологічній послідовності простежує зміну настроїв і глибинні психологічні трансформації в українському суспільстві та створює своєрідний колективний портрет «народження нації», що за дев’ять місяців пройшла шлях від мирного протесту на Майдані до визвольної війни. Ідея видання належить письменниці Оксані Забужко.

ОДЕСА: жива книга Презентація проекту «Жива книга» в Одесі складатиметься із двох частин — літературної та музичної. На початку заходу відбудеться презентація антології «Літопис самовидців. Дев’ять місяців українського спротиву» за участю Оксани Забужко та одеських авторів видання, серед яких — відомий блогер Ірина Медушевська. Під час заходу одесити зможуть поставити свої запитання Оксані Забужко та отримати автограф письменниці. Модеруватиме літературну частину вечора упорядниця «Літопису самовидців», журналістка Тетяна Терен. В рамках музичної частини проекту «Жива книга» відбудеться концерт гурту «ТЕЛЬНЮК: Сестри». Їхня музика — це своєрідна жива «звукова доріжка» книги, яка дасть змогу слухачам емоційно зануритися в її атмосферу. Основу програми складають пісні на вірші Оксани Забужко з іще «довоєнної» програми гурту «Дорога зі скла», композиції на поезії Тараса Шевченка, а також пісні, написані під час трагічних минулорічних подій, серед яких і національний хіт «Повертайся живим» на слова Ірини Цілик.

6 квітня (понеділок), 19:00
Одеська обласна філармонія
вул. Буніна, 15
Вхід вільний

Організатори заходу:
Управління культури і туризму, національностей та релігій Одеської обласної державної адміністрації
Одеська обласна філармонія
Український клуб Одеси

Довідки за телефоном - (048) 725-01-89
Акредитація ЗМІ - (098) 558-51-12,
concert@i-pro.kiev.ua – Інформаційна агенція культурних індустрій ПРО

подія у facebook





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com