КИЇВ: наш шевченко
25.08.2021

КИЇВ: наш шевченко

25 серпня 2021 року о 20:00 на території Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» [вул. Лаврська, 9] розпочнеться грандіозне дійство, унікальний концерт до 30-річчя Незалежності України. «Сестри Тельнюк» представлять програму «ТЕЛЬНЮК: Наш Шевченко» у супроводі оркестру, хору та за участі легенди українського театру та кіно - Федора Стригуна.

Проєкт «ТЕЛЬНЮК: Наш Шевченко» - це нове універсальне трактування віршів Тараса Шевченка у сучасній музиці.
«Наш Шевченко - не данина моді. Ми не намагаємося вскочити у тренд. Ми просто визріли для того, щоб заспівати поезію Тараса Шевченка» - говорять Галя та Леся Тельнюк.
«Наш Шевченко» від сестер Тельнюк - це не спроба представників субкультури встановити ще один монумент Шевченку, а радше прагнення показати його людяним та зрозумілим кожному.
Шевченкове слово і пісні на його поезію у Києво-Печерській лаврі - це справді знакова подія - Шевченко повертає нам наші святині!

«ТЕЛЬНЮК: Наш Шевченко» у Києво-Печерській лаврі

Окрім пісень на вірші Тараса Шевченка авторства Лесі Тельнюк, у святковому концерті звучатимуть і вірші поета. Федір Стригун, народний артист України, лауреат премії імені Тараса Григоровича Шевченка, озвучить його поезію.
До участі у дійстві запрошено Національний президентський оркестр України [диригент - Василь Василенко] та хор «Київської опери» [хормейстерка - Анжела Масленнікова].

ТЕЛЬНЮК: Сестри - визнані лідери арт-року в Україні, професійний музичний колектив, лауреати національного конкурсу «Нові Імена» [1987], лауреати фестивалю «Червона Рута» [1989, 1991] та премії ім. Василя Стуса [1998] за збереження та популяризацію української культури.
Сьогодні Галя та Леся Тельнюк мало не єдинi з-помiж українських виконавцiв використовують лише високу поезію [Тарас Шевченко, Богдан-Ігор Антонич, Леся Українка, Ліна Костенко, Василь Стус, Станіслав Тельнюк, Оксана Забужко, Іван Павло ІІ...], виступають винятково «наживо», дотримуючись найвищих фахових вимог.
З 2019 року Галя та Леся Тельнюк - народні артистки України.

Федір СТРИГУН - легендарний український режисер та актор, народний артист України, тривалий час художній керівник та головний режисер Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької.
За час керування Федора Миколайовича театр став патріотичним та національно-ідеологічним осередком Львова.
Гімн «Ще не вмерла Україна» у виставі Федора Стригуна зазвучав зі сцени театру ще у 1988 році.

25 серпня 20:00
Національний заповідник «Києво-Печерська лавра»
вул. Лаврська, 9

Вартість квитка - 350 грн.
Вартість квитка у день події [на вході] - 400 грн.
Придбати квиток на karabas.com

подія у facebook





spotify.com
deezeer.com
music.apple.com